Веб-сајт: Друга техничка школа

[vc_row][vc_column][vc_column_text] Висока техничка школа струковних студија у Крагујевцу има веома добру сарадњу и уско је повезана са средњим школама из Крагујевца и шире. У циљу развијања и неговања добрих пријатељских односа у више наврата је излазила у сусрет и помагала с материјалним и нематеријалним средствима, како средње, тако и основне

Start

End

Висока техничка школа струковних студија у Крагујевцу има веома добру сарадњу и уско је повезана са средњим школама из Крагујевца и шире. У циљу развијања и неговања добрих пријатељских односа у више наврата је излазила у сусрет и помагала с материјалним и нематеријалним средствима, како средње, тако и основне школе из Крагујевца и околине.

Овога пута су нам се за помоћ обратили наши пријатељи из Друге техничке школе из Крагујевца, са молбом да им помогнемо у вези њиховог веб-сајта који је био дужи период неактиван, а сам дизајн сајта није пратио актуелне технологије развоја и дизајнирање веб презентација.

Директор Високе техничке школе струковних студија у Крагујевцу, Др Никола Радивојевић је тај задатак препустио Александру Мишковићу и наложио му да оформи тим који ће да анализира постојећи проблем и понуди адекватно решење. Након детаљне анализе постојеће веб презентације Друге техничке школе, Александар Мишковић је оформио тим од четири студента са студијског програма Информатика, који је одмах приступио решавању постојећег проблема.

У то време је у току била обука коју је наша Школа организовала за студенте студијског програма Информатика везана за напредни веб дизајн (HTML5, CSS3 и JavaScript). Након представљања проблема студентима који су похађали обуку, за учешће у пројекту су се добровољно јавили готово сви присутни студенти, а за рад на пројекту израде новог веб-сајта за Другу техничку школу одабрани су студенти: Бранко Тодоровић и Марко Ковачевић, студенти друге године студијског програма Информатика, као и Дарко Видић и Јанко Ђусић, студенти треће године (завршног семестра) студијског програма Информатика.

На првом састанку тима за реализацију пројекта израде нове званичне веб презентације Друге техничке школе договорено је да се нова презентација креира у популарном CMS (content management system) систему WordPress. Рад на изради нове веб презентације је поред веб дизајна и рада са садржајем, захтевао и познавање рада са сервером, FTP трансакцијама и DNS подешавањима, као и одлично познавање HTML-а, CSS-а, PHP-а и MySQL-а.

Тим за реализацију пројекта је успешно завршио свој рад почетком маја 2018. године, а како сада изгледа сајт Друге техничке школе можете погледати на веб адреси: dtskg.edu.rs

Пројекат, тј. веб презентација Друге техничке школе ће се и даље развијати, а следећи корак у томе је обука и оспособљавање запослених Друге техничке школе да сами одржавају веб презентацију и мењају садржај сајта.


Бранко Тодоровић

Рођен је у Крагујевцу 1981. године. Завршио је Другу крагујевачку гимназију и отац је двоје деце. До сада је био учесник на више пројеката који су се бавили израдом веб-сајтова, а успешно ради и као back-end developer.

Поседује одлично знање HTML и CSS-а, као и PHP програмског језика. Служи се JavaScript језиком, а од framework алата за веб-развој користи Bootstrap, JQuery и Laravel.

На Високој техничкој школи струковних студија у Крагујевцу научио је да ради у програмским језицима C# и Java, као и да креира и администрира базе података (MS Access, MS SQL и MySql).

Успешно је школске 2017/2018. године одслушао 60 часова обуке везане за HTML, CSS-а и JavaScript, коју је организовала Висока техничка школа струковних студија у Крагујевцу. На завршном тесту, на крају обуке, је показао одличне резултате и учествовао је у пројекту који је за циљ имао развој интерактивног панела који се налази на улазу у Високе техничке школе струковних студија у Крагујевцу.

Од ИТ технологија веома га занима .NET, а нарочито ASP.NET. Заинтересован је за решавање алгоритамских проблема, машинско учење и развијање вештачке интелигенције.

Лични веб-сајт: 2doworx.com

Контакт e-mail: Пошаљи поруку


Марко Ковачевић

Високу техничку школу струковних студија у Крагујевцу уписао је школске 2016/2017. године.

Студент је друге године студијског програма Информатика и активно учествује у свим активностима, како наставним тако и ненаствним, које се спроводе на Високој техничкој школи струковних студија у Крагујевцу.

Похађао је обуку везану за HTML, CSS-а и JavaScript, коју је организовала Висока техничка школа струковних студија у Крагујевцу, коју је успешно и завршио полагањем завршног теста са високом оценом.

Програмирање је његова страст и воли велике изазове. Заинтересован је за развијање вештачке интелигенције.

Воли да преноси знање другим људима.

Воли фудбал, кошарку и борилачке спортове у којима има бројне успехе.

За 5 година види себе како ради на великим пројектима који ће олакшати и унапредити квалитет свакодневног живота.

Пројекти на којима је до сада радио: GitHub

Контакт e-mail: Пошаљи поруку

Поседује следећа знања и вештине:

 • C#: .NET Framework, ASP.NET MVC, ASP.NET Web API, Xamarin Mobile App, Windows Forms, Entity Framework, LINQ, ADO.NET
 • Java: JSP, Servlets, JavaFX,
 • Базе података: Microsoft SQL Server, Micrososft Access, MySQL, SQLite
 • Micrososft Azure cloud service
 • HTML, CSS, jQuery
 • Git, GitHub, Microsoft Team Services
 • WordPress
 • Adobe Photoshop
 • Strukturna sistemska analiza (SSA)

Дарко Видић

Након завршене средње Медицинске школе у Крагујевцу одлучио је да своју каријеру усмери у другом правцу и упише Високу техничку школу струковних студија у Крагујевцу школске 2015/2016. године.

Тренутно се налази на трећој години студија, завршни семестар, на студијском програму Информатика.

Школске 2017/2018. године пријавио се за обуку за напредни Веб дизајн коју је бесплатно организовала Висока техничка школа струковних студија у Крагујевцу за своје студенте са студијског програма Информатика. Обуку и полагање завршног теста је завршио са одличним резултатом. У току обуке учествовао је на пројекту израде софтверског решења за интерактивни панел који се налази на улазу у седиште Школе.

Заинтересован је за Веб дизајн и своју даљу каријеру жели да развија у том правцу.

Учествовао је на више freelance пројеката током својих студија, а посебно издваја рад као front-end веб developer на пројекту: discoverblockchain.io

Од посебних знања и вештина које поседује издваја:

 • Енглески језик: Одлично (писани и конверзација)
 • HTML, CSS, JavaScript, JQuery
 • Bootstrap
 • Sass – Syntactically Awesome Style Sheets

Користи се такође Java и C# програмским језицима.

Контакт e-mail: Пошаљи поруку


Јанко Ђусић

Завршио је Прву крагујевачку гимназију где је учествовао на неколико радионица које су биле посвећене HTML-у и CSS

Високу техничку школу струковних студија у Крагујевцу уписао је школске 2015/2016. године.

Студент је треће године студијског програма Информатика.

Након завршених свих обавеза везаних за полагање испита и обављања стручне праксе узима тему за завршни рад под називом: Интернет протокол верзија 4 и 6 (IPv4 и IPv6).

У школској 2017/2018. похађао је обуку везану за HTML, CSS-а и JavaScript, коју је организовала Висока техничка школа струковних студија у Крагујевцу. Након одслушане обуке и рада на пројекту који је Високој техничкој школи струковних студија у Крагујевцу обезбедио интерактивни панел на улазу у седиште Школе успешно је положио завршни тест.

Бави се графичким дизајном и веб дизајном – израда лого-а и веб презентација.

Посебно је заинтересован за front-end веб development и дизајн. Поседује посебна знања и вештине за рад у Adobe Photoshop-у, Adobe Illustrator-у и WordPress-у.

Има основно знање везано за програмске језије Java и C#.

Радио је на више пројеката као freelancer.

Након завршетка основних струковних студија намерава да настави са студирањем на Високој техничкој школи струковних студија у Крагујевцу.

Контакт e-mail: Пошаљи поруку